Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Βραδιές Ανάγνωσης στο Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Εισέλιξη

11 Δεκεμβρίου, 2017 @ 20:00 - 22:30

Με μεγάλη μας χαρά διοργανώνουμε για πρώτη φορά στο Εναλλακτικό Στέκι των Εκδόσων Εισέλιξη θεματική βραδιά που θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση και θα έχει ως θέμα τη μελέτη του βιβλίου του φιλοσόφου και πνευματικού δασκάλου Τορκόμ Σαραϊνταριάν “Σεξ, Οικογένεια & Γυναίκα στην Κοινωνία” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αιώνιος Ηνίοχος και με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία.

-Η συμμετοχή στην ομάδα αυτή θα είναι δωρεάν!! 

-Θα βρισκόμαστε κάθε Παρασκευή. Προσέλευση στις 2000 και θα ξεκινάμε στις 2030. Θα τελειώνουμε περίπου στις 2230.

-Το βιβλίο περιέχει 44 κεφάλαια. Ο αρχικός μας στόχος είναι να διαβάζουμε κάθε φορά από ένα κεφάλαιο. Φυσικά αυτό δεν θα το ακολουθήσουμε κατά γράμμα γιατί είναι τόσο συμπυκνωμένος ο λόγος του Τορκόμ που θα μπορούσαμε άνετα να κάνουμε μία συνεδρία ακόμα και για μία παράγραφο ανάγνωσης!!

-Η ομάδα θα αποτελείται από 10 μέχρι το πολύ 15 άτομα.

-Η ανάγνωση του ενός κεφαλαίου σε κάθε συγκέντρωση θα γίνεται από όλους, προκειμένου να κάνουμε και practice ξεμπλοκαρίσματος στην έκφραση του λόγου καθώς και στο ορθό ύφος κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης. Είναι γνωστό ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουμε θέματα στην ανάγνωση. Επομένως θα είναι πολύ χρήσιμο και θεραπευτικό το να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία.

-Η ομάδα θα έχει στοιχεία group therapy. Δηλαδή δεν θα διαβάζουμε μόνο σε φιλολογική ή έστω φιλοσοφική βάση κείμενα, αλλά επειδή είναι και η φύση του αντικειμένου τέτοια, θα κάνουμε σοβαρή αυτογνωσιακή δουλειά που σίγουρα θα προκύπτει κι από μόνη της. Δηλαδή: Καθώς θα ολοκληρώνουμε ένα κεφάλαιο ή και κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης κάποιος/α θα έχει την έμπνευση ή την επιθυμία ή την ανάγκη να σχολιάσει κάτι. Αυτό το κάτι μπορεί να είναι: προσωπική του/της εμπειρία, είτε κριτική προς το εν λόγω κείμενο, αρνητική ή θετική. Τότε ένας άλλος συμμετέχων θα έχει το δικαίωμα να κρίνει και να σχολιάσει τον πρώτο σχολιαστή. Γι αυτό το λόγο θα έχουν μπει ευθύς εξ αρχής κανόνες σεβασμού, εκτίμησης και ενσυναίσθησης απέναντι στον συνομιλητή και απέναντι σε όλη την ομάδα. Η κατάκριση και ο κακοπροαίρετος σχολιασμός δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να απαγορευθεί διότι όλοι έχουμε ένα σκοτεινό κομμάτι μέσα μας που δεν γνωρίζουμε ούτε και εμείς οι ίδιοι πότε αυτό θα εκδηλωθεί. ΟΜΩΣ όταν η ομάδα ή ο συντονιστής (που ως επί το πλείστον θα είναι ο γράφων, δηλαδή ο Βασίλης Ρωμανός) καταλάβουν ότι ένας σχολιαστής μιλάει με άσχημο ή κακοπροαίρετο ή επιθετικό τρόπο προς ένα πρόσωπο, τότε η ομάδα θα έχει το δικαίωμα να σχολιάσει και να επισημάνει στον “κακοπροαίρετο” σχολιαστή ότι έχει κάνει επικοινωνιακό λάθος. Από όλη αυτή η περιγραφή συνεπάγεται ότι μέσα στην ομάδα θα γίνεται σοβαρή αυτογνωσιακή εργασία, που σημαίνει ότι όποιος/α δεν θα έχει μία υπεύθυνη και ειλικρινή βούληση να εργαστεί με τον εαυτό του, το καλύτερο θα ήταν να μην έρθει στην ομάδα αυτή γιατί θα ταλαιπωρηθεί κι ο ίδιος αλλά θα ταλαιπωρήσει και την ομάδα.

-καλό θα ήταν να μην γίνονται απουσίες γιατί έτσι χάνεται η ροή της ενέργειας και της ψυχικής ενότητας της ομάδας.

-καλό θα ήταν μέχρι τα τέλη Νοέμβρη του ’17 να έχετε πάρει όλοι το βιβλίο “Σεξ. Οικογένεια & Γυναίκα στην Κοινωνία” γιατί 1ον θα χρειαστεί να το διαβάζετε στο σπίτι σας, και 2ον όπως ειπώθηκε, θα διαβάζουμε όλοι από λίγες παραγράφους ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Το βιβλίο θα το παίρνετε απ το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Εισέλιξη καθώς θα υπάρχει στοκ.

-Θα μου έδινε μεγάλη χαρά εάν όσοι συμμετάσχετε στην ομάδα, στηρίζετε το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Εισέλιξη με αγορές βιβλίων είτε προϊόντων βελτίωσης υγείας όποτε εσείς θέλετε. Ετσι ώστε να είναι σε ισορροπία το “δούναι και λαβείν” και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

-Εάν κάποιος στην πάροδο των εβδομάδων δει ότι δεν έχει να του προσφέρει κάτι αυτή η ομάδα, παρακαλώ από τώρα να το πει με όμορφο τρόπο είτε σε εμένα είτε στην ομάδα την ίδια. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΕΣ ΘΥΜΟΥ, ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ!!!!

-Ό,τι απορίες έχετε στείλτε μήνυμα είστε στη σελίδα των Εκδόσεων Εισέλιξη, είτε προσωπικό μήνυμα στο προφίλ “Βασιλης Ρωμανος”.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Δεκεμβρίου, 2017
Ώρα:
20:00 - 22:30
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,
Ιστότοπος:
www.eiselixibooks.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Mavromichali 102, Αθήνα
Greece
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Διοργανωτής

Εκδόσεις Εισέλιξη
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής